South Africa Top image new dutch

Importregels, voorschriften, beleid en procedures Japanse gebruikte auto's importeren in Zuid-Afrika

Controleer alle belangrijke punten met betrekking tot invoerregels, voorschriften, beleid, documentatie, invoerrechten en belastingen, inspecties, beperkingen, verzendhavens, enz. waarmee u rekening moet houden bij het importeren van gebruikte auto’s van Japan naar Zuid-Afrika

Jaar Beperkingen

Geen leeftijdsbeperking

Haven van bestemming

Durban (Zuid-Afrika)

Tijd van verzending

RoRo (24-34 dagen)

Schip schema

RoRo (maandelijks)

Vaarlijn

The Keihin Co., Ltd.

Inspectie

Geen inspectie vereist

Regels en voorschriften voor het importeren van gebruikte auto's in Zuid-Afrika

rules_regulation_watermark

Voertuigen met het stuur rechts

Voertuigen met stuur rechts zijn alleen toegestaan voor import in Zuid-Afrika en volgens de huidige wetgeving voertuigen met stuur links die vóór 23 juli 2004 niet in RSA waren geregistreerd, mogen niet worden geregistreerd, onder licentie, gerestitueerd en geëxploiteerd op een openbare weg in Zuid-Afrika.


Over het importeren van een tweedehands of gebruikt voertuig

U kunt een tweedehands voertuig alleen in Zuid-Afrika invoeren als u daarvoor een vergunning heeft. De invoer van gebruikte voertuigen is beperkt om de lokale automobielindustrie te beschermen. Vergunningen worden alleen afgegeven onder welbepaalde omstandigheden. Voornamelijk terugkerende Zuid-Afrikaanse staatsburgers en immigranten die een vaste verblijfplaats hebben, mogen voertuigen die op hun naam staan, het land binnenbrengen.

Andere geïmporteerde auto’s zijn raceauto’s, vintage personenauto’s, speciaal ontworpen voertuigen en geërfde voertuigen. Voordat u een gebruikt voertuig, vrachtwagen of aanhangwagen importeert, moet u eerst een machtigingsbrief van het South African Bureau of Standards (SABS) verkrijgen. Meer informatie is beschikbaar in de importrichtlijnen voor voertuigen en onderdelen die zijn opgesteld door de International Trade Administration Commission (Itac).

Gebruikte auto's invoerrechten en belastingen in Zuid-Afrika

Taken & Belastingen

Douanerecht van toepassing op de invoer van gebruikte auto’s uit Japan in Zuid-Afrika ad valorem berekend van de gebruikte auto’s.

Douanerechten 30% (auto’s ouder dan 20 jaar zijn onderworpen aan 20% douanerechten.)

Ad Valorem douanerecht (gebaseerd op een glijdende schaal afhankelijk van de waarde van het voertuig, met een minimum van 0,75% en een maximum van 20%).

Belasting toegevoegde waarde (btw) 15%

De cumulatieve belastingen en heffingen die op de auto met een waarde van ongeveer R 200.000 moeten worden betaald, bedragen bijvoorbeeld ±70% van de marktwaarde. Alle voertuigen met een marktwaarde voor ad-valorem-douanerechten van minder dan R 130.000 betalen geen ad-valorem-douanerechten bij invoer in Zuid-Afrika.
Als de originele aankoopfactuur niet beschikbaar is, moeten drie schriftelijke taxaties worden verkregen van Japanse exportbedrijven van gebruikte auto’s om het douane-inklaringsproces in Zuid-Afrika te ondersteunen.

Gebruikte auto's importdocumentatie in Zuid-Afrika​

Benodigde documenten bij het importeren van gebruikte auto’s uit Japan in Zuid-Afrika.

Belangrijke punten om in gedachten te houden bij het importeren van gebruikte auto's uit Japan in Zuid-Afrika

document_blog_img_watermark

5 eenvoudige stappen om Koop auto's uit Japan

How to buy JCT low quality

Bestverkopende gebruikte voertuigen in Zuid-Afrika​

Japan gebruikte auto's exporteren naar Zuid-Afrika sinds 2009​

online-fraud-prevention-watermark

Voorkom fraude bij het kopen van gebruikte auto's uit Japan

Japan staat bekend om hun hoogwaardige gebruikte auto’s en voertuigen die wereldwijd worden geëxporteerd.
Bij JapaneseCarTrade.com hebben we honderden vertrouwde dealers met meer dan 30 jaar ervaring in de export van gebruikte auto’s.

Maar door sommige nep- en fraudebedrijven wordt de naam van alle dealers verwend. Zorg ervoor dat u het bedrijf dubbel controleert met JapaneseCarTrade.com voordat u een deal maakt om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van fraudeurs…..