Belgium top image new dutch

Invoerregels, voorschriften, beleid en procedures om Japanse gebruikte auto's in België te importeren

Controleer alle belangrijke punten met betrekking tot invoerregels, voorschriften, beleid, documentatie, invoerrechten en belastingen, inspecties, beperkingen, verzendhavens, enz. waarmee u rekening moet houden bij het importeren van gebruikte auto’s uit Japan naar België

post-JCTStock-banner

Jaarbeperking

__

Haven van bestemming

Antwerp and Zeebrugge

Tijdstip van verzending:

RoRo (29-34 dagen)

Schip schema

RoRo (minder dan tweemaandelijks)

Vaarlijn

Inspectie

Regels en voorschriften voor het importeren van gebruikte auto's in België

rules_regulation_watermark

Voertuigen met het stuur links

De invoer van  voertuigen met het stuur links  is toegestaan in het land.

Inspectie

Gebruikte voertuigen  die in het land worden geïmporteerd, worden onderworpen aan  een technische  keuring, behalve als de  importeur  de eigenaar in het buitenland is (de naam van de importeur moet op het buitenlands kentekenbewijs staan).

Gebruikte auto's Invoerrechten en belastingen in België

Belasting in België

Gebruikte voertuigen geïmporteerd in België zijn onderworpen aan rechten en belastingen. Invoerrechten worden berekend op basis van de douanewaarde en het type voertuig. En er wordt ook btw van 21% over de som van de douanewaarde, de invoerrechten en eventuele extra kosten in rekening gebracht.

Vrijstelling van douanerechten en btw wordt verleend voor het binnenbrengen van een voertuig van buiten de EU naar België in het kader van persoonlijke en inboedel, op voorwaarde dat de eigenaar minstens de twaalf voorafgaande maanden buiten de EU heeft gewoond, de auto buiten de EU heeft gekocht en ten minste zes maanden voor aankomst in het voertuig hebben gereden, het btw-equivalent al in een ander land hebben betaald en het voertuig vervolgens minimaal twaalf maanden na invoer voor persoonlijk gebruik moeten houden.

Registratie van voertuig

Na inklaring wordt het aanvraagformulier voor registratie aan de importeur gegeven. Het inschrijfformulier dient samen met het originele buitenlandse kentekenbewijs en een kopie van het aankoopbewijs naar de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV) te worden gestuurd.

Invoerdocumentatie gebruikte auto's in België

document_blog_img_watermark

5 eenvoudige stappen om auto's uit Japan te kopen

How to buy JCT low quality

Bestverkopende gebruikte voertuigen in België

Japan gebruikte auto's exporteren naar België sinds 2009

online-fraud-prevention-watermark

Voorkom fraude bij het kopen van gebruikte auto's uit Japan

Japan staat bekend om hun hoogwaardige gebruikte auto’s en voertuigen die wereldwijd worden geëxporteerd.
Bij JapaneseCarTrade.com hebben we honderden vertrouwde dealers met meer dan 30 jaar ervaring in de export van gebruikte auto’s.

Maar door sommige nep- en fraudebedrijven wordt de naam van alle dealers verwend. Zorg ervoor dat u het bedrijf dubbel controleert met JapaneseCarTrade.com voordat u een deal maakt om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van fraudeurs…